Steeds meer mensen gebruiken Google Apps. Wanneer u uw Google Apps e-mail account wil benaderen vanuit Outlook, dan kunt u dit als volgt doen:

• Log in bij de Google-beheerdersconsole.
  • Klik op Google Apps > Gmail > Geavanceerde instellingen.
  • Ga naar de sectie 'Organisaties' en markeer uw domein of de organisatie-eenheid waarvoor u deze instelling wilt configureren (ga voor meer informatie naar E-mailinstellingen configureren voor een organisatie-eenheid).
  • Onder POP- en IMAP-toegang selecteert of wist u het selectievakje bij POP- en IMAP-toegang uitschakelen voor alle gebruikers in het domein.

Hierna voegt u het account toe aan Outlook.

Maak gebruik van de volgende server adressen:

• Server inkomende mail (POP): pop.google.com
  • Server inkomende mail (IMAP): imap.google.com
  • Server uitgaande mail (SMTP): smtp.google.com

Vink daarna de optie ‘Beveiligd aanmelden’ aan bij ‘Uitgaande mailserver’.

Bij Geavanceerde instellingen moet u inschakelen dat voor beide servers, gebruik gemaakt dient te worden van beveiligede verbinding middels SSL. Hierbij wordt ook gebruik gemaakt van een afwijkende poort:

• IMAP | SSL | port 993

Google Apps gebruikt voor SMTP een afwijkend protocol:

• Google Apps | SSL | port 465