Ben waar uw doelgroep zich bevindt 

Niet ieder bedrijf streeft nationale of internationale bekendheid na. Vooral niet de beginnende en kleinere bedrijven die opereren in een klein gebied, zoals een stad of regio. In plaats van te kiezen voor hoog concurrerende zoekwoorden, kunt u in dit geval beter kiezen voor laag concurrerende zoektermen die zich richten op uw doelgebied.


Bijvoorbeeld: u bent een schilder in Eindhoven.


Hoogconcurrerende zoekwoorden, normale SEO: schilder, huisschilder, erkende schilder.
Laagconcurrerende zoekwoorden, lokale en regionale SEO: schilder in Eindhoven, erkende schilder in Eindhoven, schildersbedrijf in Eindhoven.

Wat u eigenlijk doet, is het toepassen van long tail SEO (langere zoekopdrachten).


Minder concurrentie met geocentrische zoekwoorden

  1. Hoge plaats in zoekresultaten
    Zoekwoorden gericht op een bepaalde plaats of regio zijn minder competitief dan meer algemene zoektermen. Het toepassen van regionale of lokale SEO zal dan ook leiden tot een hogere plaats in de zoekmachineresultaatpagina’s.
  2. Meer conversie
    Doordat mensen specifiek zoeken binnen een bepaald gebied en hiermee jouw bedrijf vinden, is de kans groter dat ze ook daadwerkelijk jou gaan bellen.


Wanneer een bedrijf groeit, kan het aantal doelgebieden natuurlijk meegroeiden. Dit kunnen bijvoorbeeld nabijgelegen dorpen, steden of regio’s zijn, wanneer een nieuwe franchiser besluit hier van start te gaan.


U vindt hier enkele basisprincipes voor het toepassen van SEO. Wilt u het meteen goed doen? Huur dan een expert in.